Lasal teatro

LaSaL Teatro néix l’any 1999 a Granada. Comença la seva activitat teatral presentant el seu espectacle Cómeme Cruda” a la fira de Teatre de Palma del Río. Des de llavors, ha creat 7 produccions que ha portat ha diversos festivals nacionals i internacionals :  12 International Puppet Theatre Festival de Plovdiv (Bulgaria), FETEN 2002 y 2005;TEATRALIA 2002 y 2004, Festival Internacional de Titelles de Lleida, Festival de Teatro Contemporáneo (Santander)… Marató de l’ espectacle (Barcelona)

Acumulant nombrosos premis:  PREMIOS MAX 2002 a la millor companyia revelació per la seva obra Zapatos. Per l’obra El gran traje premis a la millor escenografia FETEN 2002 I FERIA DE TEATRO DEL SUR 2002. al millor espectacle IMAGINA 02, FERIA DE TEATRO PALMA DEL RIO 2002, FIRA DE TITELLES DE LLEIDA 2003 i per l’obra Aguaire a la millor escenografia FETEN 2005, a la millor interpretació femenina FETEN 2005, a la millor interpretació masculina FETEN 2005. Entre d’altres…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Aguaire

Aguaire és una història d’amistat entre un pescador i un besuc. Una relació que la resta d’habitants del seu entorn  no accepten. Pensen que són massa diferents i no poden permetre que s’estimin . Així aconsegueixen separar-los. Però passa el temps i ells s’enyoren. Es busquen i es troben. No els importa ser diferents, viuran un al costat de l’altre. No importa que un necessiti l’aigua per respirar i l’altre no pugui respirar més que l’aire… no importa que un tingui cames i l’altre no… Tots dos tenen ulls per a mirar-se.
Premis: millor escenografia FETEN 2005, a la millor interpretació femenina FETEN 2005, a la millor interpretació masculina FETEN 2005.
Teatre infantil – Espectacle en castellà

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

La voz se me hace agua

Amb aquest espectacle no volem passar per aigua la festa, però tampoc et deixarem sec. Per què et facis una idea, et volem explicar que estem amb la terra al coll i que no podem quedar-nos entre dues aigües…
Et parlarem de l’aigua i la veu sem fa aigua només de pensar-ho.
Agafarem aigües de rius i de mars, de llacs,  d’aigües profundes i de  superficials. No entrarem en aigües jurisdiccionals. Explicarem històries normals per a aigües corrents o contes corrents per a gent normal. Correrem torrent a baix, I et deixarem gelat quan la temperatura ens obligui.
Anem a ballar-te l’aigua perquè et sentis com un peix a l’aigua.

Teatre infantil – Espectacle en castellà

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

El gran traje

En un gran vestit quasi tan gran com una casa i unes butxaques quasi tan grans com habitacions, vivien una dona i un home. Amb ells habitaven: un gos, un gat i un ocell.

Un dia va néixer una nena dintre del vestit. A ella li agradava jugar a les butxaques, pujar a lloms del gos, aprendre coses amb el gat i volar com el ocell. El temps passava i la nena anava creixent i aprenen. Va créixer tant que ja no cabia a la seva habitació/butxaca. On dormiria ara ?  … Es construiria un vestit quasi tan ampla com una casa.

Premis: millor escenografia FETEN 2002 I FERIA DE TEATRO DEL SUR 2002.Millor espectacle IMAGINA 02, FERIA DE TEATRO PALMA DEL RIO 2002, FIRA DE TITELLES DE LLEIDA 2003

Teatre infantil – Espectacle en castellà

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

La vieja durmiente

Un dia, una dona molt gran, passejava pel bosc. Tenia tan mala memòria que es va perdre i mai més va saber com tornar a casa seva. Va caminar i caminar . Estava tan cansada que es va seure damunt una roca. Li  agradava aquell lloc i va decidir que seria la seva nova llar.

A l’interior de la roca vivia en Bau, un nen molt petit que mai havia sortir d’allà. Quan es van trobar desconfiaven l’un de l’altre, però una nit la dona començà a explicar històries i en Bau totalment encuriosit, es va anar apropant al seu costat fins que es va quedar adormit d’amunt la llarga trena que lluïa la dona. Des d’aquell moment van viure junts.

En Bau  anava creixent i cada dia que passava, sentia més curiositat per saber que hi havia més enllà de la roca. Aniria a descobrir-ho. A la  nit quan la dona dormia, en Bau agafà les seves coses, però abans de marxar li fa un petó, com els prínceps fan a les princeses dels contes…

Teatre infantil – Espectacle en castellà

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Lalú teatre – infantil

Dues persones desconegudes. Darrera d’elles un espai deshabitat, impersonal. Què passarà quan es trobin? S’agradaran? Es faran amics? . En uns minuts, poblen el lloc que els envolta. L’omplen de llums i ombres, de reflexos irreals i descobreixen poc a poc tot allò que el lloc oculta.
Lalú, és un espai, una mirada…Lalú és fugaç com un sospir.
Des de la companyia andalusa Lasal teatro diuen: nosotros lo hemos creado para que ellos lo imaginen.

Lalú és una de les últimes creacions de l’autora, actriu i directora teatral granadina Julia Ruiz. L’escenari s’omple de llums, de fràgils vidres que resulten jocs d’il·lusionisme per a posar aprova els sentits. Les emocions i els estímuls es converteixen en regals que conviden als nens i les nenes a participar en aquesta historia d’amistat.

Teatre infantil (de 6 mesos a 3 anys) – Espectacle sense paraules