Fires i tallers

FIRES

Cercar totes les possibilitats educatives que pot brindar el món infantil obliga a oferir productes que involucrin directament els infants en el seu procés creatiu per, d’aquesta manera, facilitar el seu desenvolupament com a ésser individual i com a membre actiu d’una comunitat. És a dir, unes propostes educatives que garanteixin l’engrandiment d’uns valors fonamentats en la confiança en un mateix i, el que és més important, en el grup de treball.

TOMBS CREATIUS La fira de les varietats

Els 100 jocs apareixen agrupats de la següent manera: jocs d’habilitat, d’espai, de lògica, d’enginy; jocs gegants, «porompompolles» gegants, jocs òptics i jocs del món.

GUIXOT DE 8 Gargot de joc

Una barreja de jocs tradicionals i de jocs inventats fets amb materials recuperats, que semblen els invents del TBO, o un museu de la ciència casolà o una ludoteca gegant. Però Gargot de Joc té també molt de teatre de carrer, d’animació, d’exposició plàstica…

EDUCATS Juguimòbil

Un complex de 30 jocs diferents agrupats per famílies i adreçat a participants de totes les edats: el joc dels sentits, d’habilitat, de lògica, de taula, de carrer, etc.

 TALLERS

Espai d’aventura

Les activitats d’aventura han estat especialment dissenyades per nens i joves que defugin de la vida sedentària i gaudeixin del moviment i de l’esport: circuït de rocòdroms, tirolines, tobogans, etc.

Reciclem?

Aprendre a respectar el medi ambient (perquè d’aquesta consideració depèn el futur de la humanitat) és la idea fonamental que gira al voltat d’aquests tallers. Fer art de tot allò que, en essència, no té bellesa. Així, plàstics i cartrons de tota mena, vidres de mil colors i formes, ferros, piles, marbres, tubs de coure, etc., es converteixen en quadres o escultures, màscares i mobles…

 Fem circ


Aquest taller té com a finalitat essencial iniciar als participants en les diferents tècniques de circ. Tècniques que no només són per aprendre a moure un objecte, trobar l’equilibri, etc. sinó que desenvolupen un coneixement més profund del nostre cos i les seves possibilitats.
A Fem Circ es practicaran les tècniques següents: malabars, acrobàcia i equilibris: trapezi, xanques, monocicle, boles. maces, etc.

Xup- xup fa la cassola

 Taller en el que els nens i les nenes s’endinsaran en una cuina professional imaginària, delimitada per cintes i tanques. En l’interior trobaran un conjunt de lones esteses a terra, en les que es fan les activitats temàtiques

 Construcció i manipulació d’objectes

 Taller de construcció, d’interpretació i de manipulació d’objectes. Es jugarà amb el material, tot cercant les seves possibilitats teatrals.

També es treballarà la part que correspon a l’actor, ja que és qui dona vida i credibilitat al titella – objecte. Es buscarà la complicitat entre els actors en escena, s’analitzaran els diferents tipus de caràcters de cada personatge i s’estudiaran les mans com el primer i el més senzill dels titelles.

 Maquillatge artístic

 Taller d’introducció al maquillatge artístic i a la caracterització: procés d’envelliment, caracterització de diferents personatges, efectes especials, etc.

 L’espai de percussió

 L’Espai de Percussió és un projecte d’iniciació i de divulgació de les diferents possibilitats musicals de la percussió. En format de taller i des d’una vessant lúdica, l»activitat combina, per una banda, la presentació teòrica dels instruments i la seva aplicació als diferents estils musicals i, per una altra, la pràctica i l’experimentació dels participants.

…I FEM TALLERS A MIDA!